מדריך האוכל לשווקי חג המולד בברטיסלבה
/0 תגובות/ב המטבח הסלובקי /על ידי bratislava.co.ilלוקשה, קפוסניצה, זמיאקובה פלאקי ומדובינה – לא, אלה לא קללות בסלובקית אלא רק כמה מאכלים שכדאי לכם לנסות בשווקי חג המולד בברטיסלבה!
שווקי חג המולד עמוסים בדוכני אוכל ושתייה ומציעים מגוון מאכלים סלובקיים האופיניים לתקופה זו. מאכלי חג המולד לרוב שומניים מאוד וכוללים הרבה חמאה, אלכוהול ופירות מיובשים. חג המולד נחשב לאחד החגים החשובים עבור הנוצרים ולזמן מיוחד בו המשפחה מתכנסת ומבלה ביחד. בשל כך, האוכל האופייני לתקופה זו מיוחד ושונה מבשאר השנה. בעבר, בשל מצבם הכלכלי לא יכלו האנשים בסלובקיה לרכוש אוכל משובח רוב השנה, אך עבור חג המולד היו משתדלים לקנות ולהכין אוכל מיוחד ומשובח במיטב כספם.
אז מהם המאכלים האופיניים לשווקי חג המולד בברטיסלבה?
- לוקשה (Lokše): פנקייקים מבצק תפוחי אדמה. ניתן לאכול אותם כמנה עיקרית בשילוב עם שומן אווזים , כרוב כבוש או ברינזה (גבינת הכבשים המפורסמת של סלובקיה). לחילופין אפשר לאכול אותם כקינוח בשילוב עם ריבת שזיפים, נוטלה ועוד.
- Chleba S Masťou A Cibuľou: לחם עם שומן ובצל. נשמע מזעזע, אבל המקומיים דווקא טוענים שזה מעדן.
- Zemiakove placky: פנקייק תפוחי אדמה. דומה ללקושה רק שמאכל זה עשוי מתפוחי אדמה ממש ולא מבצק תפוחי אדמה. בדרך כלל מטוגן עם שום.
- Kapustnica: אם קור הוא לא הצד החזק שלכם, זה המאכל שיעזור לכם להחזיק מעמד. הקפוסניצה הוא בעצם מרק כרוב כבוש עם פטריות ובשר (לרוב לא כשר).
אם המרק לא עזר לכם להתמודד עם הקור, אז הגיע הזמן להתחיל ולשתות קצת משקאות אלכוהולים חמים:
- Varené Víno – יין חם: שילוב של יין עם מגוון תבלינים האופיניים לחג המולד כמו קינמון, ציפורן וגם מיני פירות כמו לימון ותפוז.
- פונצ': יכול להיות אלכוהולי או ללא אלכוהול וכולל מיני פירות. הגרסא האלכוהולית כוללת גם רום.
- מדובינה: מומלץ! זהו משקה דבש אלכוהולי. המשקה משלב דבש, מים ותבלינים ומומלץ לשתות אותו חם. המשקה מתקתק ונעים לחך.
מאכלים נוספים של חג המולד
ישנם מאכלים נוספים הקשורים בחג המולד שיתכן ותמצאו בשווקי חג המולד או בחנויות סלובקיות, אך אין ספק שהגרסא הביתית היא הטובה ביותר!
כחלק מהמסורת בחג המולד נהוג לאכול דג, בדרך כלל קרפיון, עם סלט תפוחי אדמה ומיונז. אם אתם מוזמנים לארוחת חג המולד בבית סלובקי אל תשכחו לשים קשקש אחד של הדג מתחת לצלחת שלכם – זהו סימן למזל טוב ועושר בשנה הבאה.
בנוסף, בארוחת החג נהוג לאכול קפוסניצה (המרק שהוזכר קודם) ולאחר מכן אוכלים מיני מתיקה כגון: עוגיות זנגביל או linecké koláčiky (עוגיות וניל) בשילוב עם ריבת אפרסקים או אסנה.
אפשרות נוספת זו עוגה הנקראית „biskupský chlebík“ (בתרגום חופשי: זקנו של הכומר) העשויה מפירות מיובשים ואגוזים.
Vesele Vianoce – חג מולד שמח!
עכשיו כשאתם מוכנים ויודעים מה כדאי לאכול תוכלו לקרוא על רשימת שווקי חג המולד המומלצים בברטיסלבה.
קרדיט: המאמר הוכן בעזרתה הנדיבה של דומיניקה סדלקובה, מומחית לענייני המטבח הסלובקי.
השאירו תגובה
נשמח לשמוע את חוויותיכם והמלצותיכם